Sertésszűz zöldspárgával. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és még egészséges is. Mindennel együtt (mosogatás is!) 45 perc alatt készen voltam vele. 🙂 Hát nem megéri? A rohanó hétköznapokon remek fogás lehet. Arról nem is beszélve, hogy rizs nélkül fogyasztva még a diétás étrendbe is beilleszthető.
Sertésszűz zöldspárgával
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g zöldspárga
- 450 g sertésszűz
- 2 ek. olíva olaj
- csipet só
- 0,5-1 dl víz
- ízesíteni: szójaszósz
Leírás
- A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, daraboljuk. Én hosszában is félbevágtam, hogy gyorsabban elkészüljön.
- A húst kis, vékony lapokra vágjuk.
- A wokot felhevítjük. Ebbe kerül az olaj, majd a hús és a csipetnyi só. (Vigyázva sózzuk, mert a szójaszósz is sós.) Aki szereti csípősen, csilit is adhat hozzá. Nagy lángon, folyamatos keverés mellett átpirítjuk. Amikor levet ereszt, kissé mérsékelük a lángot és megpároljuk a húst.
- Amikor elfőtt a hús leve, hozzáadjuk a darabolt spárgát, és 0,5-1 dl vizet, letakarva kisebb lángon pároljuk. (5-8 perc kb., de ellenőrizzük, nehogy túl puha legyen!) Én nem párolom puhára, kicsit roppanósan szeretjük.
- Jázmin rizzsel tálaltam. Tányérján mindenki ízlése szerint szójaszósszal ízesítheti.
Megjegyzés
Kínában kevesebb hússal készítik és természetesen szójababszószt és szójaszószt is adnak hozzá főzés közben. Én a szójababszószt most elhagytam, a szójaszószt is utólag tesszük rá, mert a nagyobbik fiam nem szereti szójaszósszal.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha kedvet kaptál a többi kínai receptemet itt találod: kínai receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.