Sült oldalas! 🙂 Egyszerű, de annál finomabb étek. Két dolog miatt is kedvencünk: először is, mert finom a sült oldalas, másodszor pedig azért, mert másnap valami fantasztikus a zsíros kenyér amit a zsírjából készíthetünk. Nem beszélve arról, hogy ha mind ehhez még egy kívül ropogós, belül puha házi kenyérke van tálalva, akkor tényleg mennyei lakoma.
Az itthon sütött, kézzel dagasztott kenyereim receptje itt található: zürichi kenyér, egyszerű burgonyás kenyér
Sült oldalas
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- oldalas
- só
- zsír
- fokhagyma
Leírás
- A húst megtisztítottam, sóztam.
- A jénaiba disznózsírt tettem, arra került a besózott hús.
- Lefedve 190 fokon jó másfél órát sütöttem. (közben egyszer átfordítottam a húsokat)
- Ezután levettem a tetőt, a húsokat visszafordítottam és 250 fokon még kb. 15 percet pirítottam.
- Végül 210 fokra mérsékeltem a sütőt, zúzott fokhagymával megfűszereztem a húsokat, és még néhány perc alatt készre sütöttem.
Megjegyzés
Mennyiségeket nem írtam, ízlés dolga, hogy ki mennyire szereti fokhagymásan.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.