Gyorsan, kevés munkával, finomat, egészségeset! A sütőtök egészséges hiszen, magas a C vitamin tartalma, ezen kívül az ásványi anyag tartalma sem elhanyagolható (magas a kálium, foszfor, vas és réz tartalma). Természetes vitaminforrás, ami ebben a vacak időben nem árthat a szervezetünknek. Sőt! Aki szereti, annak csak ajánlani tudom, hiszen a sütőtök egy igazi, őszi csemege. Én így készítem:
Sütőtök
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 db közepes nagyságú tök
- Ízlés szerint: cukor
Leírás
Előkészítés:
- A tököket megmossuk, leszárítjuk és kettévágjuk.
- Egy evőkanál segítségével a belső magházat kikaparjuk.
- Ezután még kisebb darabokra vágjuk.
- A tepsit sütőpapírral alaposan kibéleljük. (Ellenkező esetben hosszú áztatásra és tepsisúrolásra készüljünk fel, mert nagyon rá tud égni a tök édes leve a tepsire.)
Elkészítés:
- A tök darabokat a tepsin egymás mellé fektetjük.
- Megszórjuk cukorral.
- A tepsit alufóliával letakarjuk és a sütőbe helyezzük.
- Kb. 1 órát 250 fokon sütjük letakarva, majd levesszük a fóliát, visszavesszük a hőt és 220 fokon még 20-30 percet sütjük.
Megjegyzés
Természetesen nem szükséges édesíteni, ez ízlés kérdése. Nálunk a gyerekek miatt kerül rá a cukor.
Hidegen és melegen is nagyon finom, kitűnő uzsonna.
Én azért sütöm ilyen hosszú ideig, mert nem szeretjük amikor még nagy a tök víztartalma.
Az utóbbi időben még nyersen megpucolom, héj nélkül sütöm. Így evés közben már nem kell koszolni, csak falatozni a finom tököcskét. 🙂
Hidegen és melegen is nagyon finom, kitűnő uzsonna.
Én azért sütöm ilyen hosszú ideig, mert nem szeretjük amikor még nagy a tök víztartalma.
Az utóbbi időben még nyersen megpucolom, héj nélkül sütöm. Így evés közben már nem kell koszolni, csak falatozni a finom tököcskét. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha maradt a sült tökből másnapra és kedvet kaptál, sütőtökös édességeket is készíthetsz belőle.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.