Sanyikám szaftos húst kért vacsorára, viszont nem tudtam időben hozzákezdeni, mert internet probléma miatt szerelők jártak nálunk és teljesen lefoglalták a délutánomat. Így nem maradt sok időm a vacsoráig, viszont készítenem kellett valamit. Így gyorsan megpirítottam a gombát, közben krumplipürét főztem és csirkemellet sütöttem. Nagyon finom lett, az utolsó morzsáig elpusztítottuk. És ha most arra gondolsz, hogy a csirkemell száraz, akkor ezt meg kell hogy cáfoljam. Egy cseppet sem volt száraz, le is írom hogyan készítettem.
Szaftos hús
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g csirkemell filé
- olaj
- só
- bors
- 250 g gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 szem burgonya
Leírás
- A gombát és a vöröshagymát daraboltam. Olajon fedő alatt pároltam, sóval és törött borssal ízesítettem. kb. 15-20 percig pároltam.
- Közben a burgonyát sós vízben feltettem főni.
- A csirkemell filét kb. 1 cm vastag szeletekre vágtam, sóztam. Serpenyőbe kis olajat tettem, beletettem a húst, borsoztam és fedővel fedve pároltam. Levet eresztett, félidőben megfordítottam a húsokat, ismét letakartam. 8-10 perc alatt készre sütöttem.
- A főtt burgonyát összetörtem, tejjel és vajjal kikevertem.
- Kb. 1 óra leforgása alatt a vacsorát el is készítettem.
Megjegyzés
Sanyikám teljesen elégedett volt, és persze én is.
Ez a mennyiség kb. 2 felnőttnek elegendő étvágytól függően. (Nálunk 1 felnőtt és 2 gyermek el is fogyasztotta vacsorára.)
Ez a mennyiség kb. 2 felnőttnek elegendő étvágytól függően. (Nálunk 1 felnőtt és 2 gyermek el is fogyasztotta vacsorára.)
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.