Egyszerűen, gyorsan elkészíthető szénhidrátcsökkentett keksz. Zéró-6 liszttel, egy kevéske xilittel, almával és fahéjjal, hogy igazán jó ízű legyen.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Szénhidrátcsökkentett almás-fahéjas keksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 70 g Zéró-6 liszt (DiaWellness)
- 30 g finomliszt
- csipet só
- 1 csapott kk. sütőpor
- 50 g xilit
- ½ kk. fahéj
- 150 g alma
- 25 g ráma
- 1 db "S" méretű tojás
Leírás
Előkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- Az almát megpucoljuk, aprítjuk. (Én késes aprítóval pár másodperc alatt összeaprítottam)
Elkészítés:
- A szárazanyagokat egy tálba mérjük, (lisztek, xilit, sütőpor, só, fahéj) összekeverjük.
- Hozzáadjuk az aprított almát, a lágy vajat, a tojást, elkeverjük.
- Két evőkanál segítségével kis halmokat teszünk a sütőpapírra a masszából.
- Egy tepsivel, 16 db keksz lesz ebből a mennyiségből.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 10-12 perc alatt készre sütjük.
- A tepsin hagyjuk kihűlni. (Hűlés közben még kicsit szilárdul a keksz, tehát nem baj ha sütés után, forrón még kissé puhának érezzük.)
Megjegyzés
Ízletes és puha kekszeket kapunk. Pár nap alatt fogyasszuk el. Ne tároljuk légmentesen záródó dobozban, mert a nedvességtartalma miatt megpenészedhet.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.