Túrós és tojásos sztrapacskát készítettem. A fiúk nem eszik a túrósat, ezért lett kétféle. A pirított bacon igen-igen feldobja mindkettőt. 🙂
Sztrapacska
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Galuskához:
- 650 g nyers reszelt burgonya
- 350 g liszt
- 2 tojás
- 3 kk. só
- 1 dl víz (krumpli víztartalmától függően változhat)
Tetejére
- olaj
- 500 g túró
- 6 db tojás
- Ízlés szerint bacon szalonna
Leírás
- A krumplit megpucoltam, késes aprítóval összeaprítottam.
- Hozzáadtam a sót, lisztet, 2 tojást és 1 dl vizet. (Nokedli állagú tésztát kapunk. Ha nagyon kemény még egy kis vizet adhatunk hozzá. Ha túl híg egy pici lisztet keverünk hozzá. Nekem 1 dl vízzel éppen jó lett.)
- Forrásban lévő sós vízbe szaggattam, kifőztem. A főzővízbe kis olajat is tettem.
- A galuskát leszűrtem, leöblítettem, két részre osztottam.
- A felére kis olajat és fél kg túrót tettem, megsóztam, átpirítottam.
- A másik felére kis olajat és 6 db felvert, sózott tojást öntöttem, összesütöttem.
- Tálalásnál pirított bacont szórtam a tetejére.
Megjegyzés
Ez a mennyiség kb. 4 felnőttnek elegendő. (Étvágytól függően.)
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.