Kedves Olvasónk, E. Hajni elkészítette a tejes kiflinket. Inzulin rezisztencia miatt teljes kiőrlésű lisztet használt. A tejes kifli eredeti receptjét itt olvashatod: tejes kifli
Hajni ezt írta: “Szia! Ma megcsináltam a tejes kiflit. Hát mit ne mondjak, ez valami mennyei, még tk.lisztből is. 🙂”
Így készült: 350 gr tk.búzaliszt, 150 gr kenyérliszt, 1 teáskanál búzasikér, cukor és burgonyapehely nélkül, 11 db-ra osztottam a szénhidrát miatt. Most tejet tettem bele, de ki fogom próbálni tejszín-víz keverékével is, mert IR-ben nem túl nagy barátunk a tej. 😀 Viszont úgy gondoltam, hogy 11 db-nál ez a 3 dl, nem olyan sok. A tk. liszt minőségétől függően a folyadék mennyisége lehet több és lehet kevesebb, ezt figyelni kell. Nekem most éppen jó lett, mert a sikér is benne van és az is szereti a folyadékot.
♥ A kiflikről készült fotó:
Szépek lettek a kiflik és köszönjük szépen a képeket és a receptet Hajninak! 🙂
Szép napot kívánok,
Comments are closed.