Tejfölös karfiolleves készült a hétvégén. Igazándiból egy egyszerű, gyorsan elkészíthető leves, amit könnyebb elkészíteni, mint leírni. Én most nem tettem bele nokedlit, de aki szereti nyugodtan szaggasson bele egy tojásból. Anyukám mindig nokedlivel készíti, én is szeretem, de most tészta volt a második fogás, így a levesből kihagytam a levesbetétet.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Tejfölös karfiolleves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Leveshez:
- olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 fej karfiol
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 nagyobb burgonya
- 1-1 paradicsom és paprika
- só
- bors
Habaráshoz:
- 4 kanál tejföl
- 2 kanál liszt
Leírás
- A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. (Én késes aprítóval vágtam össze.) A répát megpucoljuk, karikára vágjuk.
- A hagymát és a répát kis olajon megdinszteljük.
- Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A burgonyát megpucoljuk, kis kockára vágjuk. Paradicsomot és a paprikát megmossuk.
- A dinsztelt zöldségekhez hozzáadjuk a karfiolt, krumplit, paradicsomot, paprikát. Sózzuk és borsozzuk, 2,5 liter vízzel felöntjük. (Ha van maradék zöldség alaplevünk vagy húslevesünk azt is nyugodtan használhatjuk.)
- Kb. 20 percig főzzük, vigyázva, nehogy túl puha legyen a karfiol.
- Majd habarást készítünk: a tejfölt és a lisztet összekeverjük, rámerünk a leves forró levéből, elkeverjük. (Ha esetleg csomós habverővel vagy mixerrel csomómentesre keverjük.)
- A habarást hozzáöntjük a leveshez és készre forraljuk.
Megjegyzés
Elég nagy adag, étvágytól függően kb. 6-7 embernek elegendő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.