• Gasztroajándék
  • Recept
    • Kiskukta
    • Ételek szabad tűzön / grillezés
    • Édesség receptek
    • Sós receptek
    • Sütés nélküli receptek
    • Egészséges receptek
    • Cukormentes receptek
    • Tejmentes receptek
    • CH csökkentett / fitt receptek
    • Gluténmentes receptek
    • Paleo receptek
    • Hús nélküli receptek
    • Vegán receptek
    • Halételek
    • Húsos étel receptek
    • Saláta/krém/főzelék receptek
    • Kenyér / péksüti receptek
    • Pizza / tészta / köret receptek
    • Leves receptek
    • Innivaló receptek
    • Kínai receptek
    • Konyhai praktikák
    • Ti küldtétek
  • Fotós
  • Életmód
    • Esküvő
    • Mindennapok
    • Stílus
    • Szépség
  • Hobbi
    • Gyerekekkel
    • Húsvét
    • Jelmezek
    • Karácsony
    • Lakás, otthon
    • Újrahasznos
  • Kína
    • Kínai receptek
    • Kínai élmények
  • Tesók
    • Era
    • Hajni
    • Szandi
    • Zsolt
  • Szia
  • Gasztroajándék
  • Recept
    • Kiskukta
    • Ételek szabad tűzön / grillezés
    • Édesség receptek
    • Sós receptek
    • Sütés nélküli receptek
    • Egészséges receptek
    • Cukormentes receptek
    • Tejmentes receptek
    • CH csökkentett / fitt receptek
    • Gluténmentes receptek
    • Paleo receptek
    • Hús nélküli receptek
    • Vegán receptek
    • Halételek
    • Húsos étel receptek
    • Saláta/krém/főzelék receptek
    • Kenyér / péksüti receptek
    • Pizza / tészta / köret receptek
    • Leves receptek
    • Innivaló receptek
    • Kínai receptek
    • Konyhai praktikák
    • Ti küldtétek
  • Fotós
  • Életmód
    • Esküvő
    • Mindennapok
    • Stílus
    • Szépség
  • Hobbi
    • Gyerekekkel
    • Húsvét
    • Jelmezek
    • Karácsony
    • Lakás, otthon
    • Újrahasznos
  • Kína
    • Kínai receptek
    • Kínai élmények
  • Tesók
    • Era
    • Hajni
    • Szandi
    • Zsolt
  • Szia
HomeKanalazóKenyér / péksüti receptekTeljes kiőrlésű, magvas kenyér
Previous Next

Teljes kiőrlésű, magvas kenyér

Posted by: Kocsis Hajnalka , 2017. szeptember 25.

Teljes kiőrlésű, magvas kenyér. Több napig finom, nem morzsálódik, a magoktól igen jó izű. Nekünk nagyon ízlik és elkészíteni sem túl bonyolult.

Teljes kiőrlésű, magvas kenyér
 
Nyomtatás
Hozzávalók
Kovászhoz:
  • 200 g finomliszt (BL-55)
  • 10 g élesztő
  • 2 dl langyos víz
Kenyérhez:
  • összes kovász
  • 150 g teljes kiőrléső tönkölyliszt
  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 g búzasikér
  • 60 g vegyes mag (len-, szezám-, tökmag és szotyi)
  • 10 g élesztő
  • 3 kk. só
  • 100 ml főzőtejszín
  • 100 ml víz
Leírás
Kovász készítése:
  1. A 200 g lisztből a 10 g élesztővel és a 2 dl vízzel kovászt készítünk. (Egy műanyag kelesztő tálban kanál segítségével összekeverjük a hozzávalókat.) Hat órát hagytam állni a konyhapulton.
Kenyértészta összeállítása:
  1. A kész kovászhoz adjuk az összes többi alapanyagot és alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk.
  2. Ha egynemű a tészta, akkor letakarva 1 órát pihentetjük.
Kenyér formázása:
  1. Amikor duplájára megkelt a kenyértésztánk, enyhén lisztezett felületre borítjuk, és formázzuk. Kezünkkel enyhén ellapogatjuk, négy szélét kissé ráhajtjuk, majd feltekerjük. (Lásd a képeken.)
  2. Sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük, lefedjük és még 30 percet pihentetjük.
  3. Közben a sütőt 230 fokra előmelegítjük.
  4. Amikor megkelt a kenyerünk, éles késsel vagy pengével bevágjuk a tetejét, a jénai tetejét vízzel megspricceljük, lefedjük vele a kenyeret és az előmelegített sütőbe helyezzük.
  5. Nekem 45 percig alatt 230 fokon sült készre. (Alsó és felső sütéssel villanytűzhelyben.) A jénai tetejét nem vettem le, úgy sütöttem végig a kenyeret.
  6. Amikor letelt a 45 perc, kivesszük a sütőből, a fedelét óvatosan leemeljük (forró a gőz, nagyon vigyázzunk!!!)
  7. Rácsra tesszük hűlni a kenyeret, tetejét vízzel enyhén megspricceljük.
3.5.3226

♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …





A teljes kiőrlésű liszteket Partnerünk, az Egészségmarket webáruház biztosította: www.egeszsegmarket.hu

♥ Jó étvágyat kívánok!

KocsisHajnalka_logo

NÉZD MEG EZEKET A RECEPTEKET IS!

Rozsos kenyér Kenyér többféle lisztből Dagasztás nélküli kenyér, teljes kiőrlésű lisztből Csiga teljes kiőrlésű lisztből Fonott zsemle – teljes kiőrlésű Tejes kifli – teljes kiőrlésű Omlós pogácsa teljes kiőrlésű lisztből Körtés diós keksz – teljes kiőrlésű lisztből

Címke: kenyér, kovász, teljes kiőrlésű liszt, tönköly liszt

Related Posts

Iskolás tízóraik, uzsonnák, 20 napra – 2. rész

Mit vigyen a gyerek az iskolába tízóraira, uzsonnára? 4 heti, azaz húsz ötletet mutatok neked k ...

Olívás gyökérkenyér – dagasztás nélkül

Sanyikám kérésére ma olívabogyós gyökérkenyeret sütöttem. Illatos, rusztikus és nagyon finom. O ...

Dagasztás nélküli kenyér, teljes kiőrlésű lisztből

Tegnap sütöttem előszőr ebben az alapanyaganyag összetételben, de akkora sikere volt, hogy most ...

Comments are closed.

Hirdetés

Zsolt hirdetés

Hirdetés

gonagold reklám

Hirdetés

sütipecsét recept
Legfrissebb...
  • Fahéjas-csokis kekszgolyó

    2018. április 17.

    Gesztenyés piskóta variáció

    2018. április 15.

    Kókuszgolyó

    2018. április 9.

    Epres piskótakocka

    2018. március 29.

    Barackos túrós szelet

    2018. február 8.

Keress címkék szerint…

2016 advent adventi készülődés csináld magad divat diy egyszerű farsang fashion fogyókúra fotó fotós gyors házi keksz húsvét karácsony karácsonyi sütemény keksz kelt tészta kenyér kifli Kína kínai recept kínai étel lélek muffin nyár ootd ootn outfit pogácsa recept ruha sajt saláta stílus szett sós nasi sütés nélküli édesség torta túró winter zabpehely ötlet ősz
© 2014. Minden jog fenntartva! | mókuslekvár.hu | Impresszum | Szerzői jogok | ÁFSZ | Adatkezelési szabályzat |
  • Adatkezelési szabályzat
  • Általános Felhasználási Szabályzat
  • Impresszum
  • Írj nekünk!
  • Szerzői jogok
  • Szia!
10shares
  • 8
  • 2
Weboldalunk a felhasználói élmény fokozása érdekében cookie-kat használ. A Weboldal használatával elfogadod a cookie-k használatát.RendbenTovábbi információt itt találsz