Ma egy igen finom és kiadós étel került az asztalunkra, a tojásfelfújt kicsit másképp. Egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá rengeteg hozzávaló, illetve mindenki saját szájíze és hűtője tartalma szerint változtathatja a hozzávalókat. Nálunk ma kolbásszal és sajttal sült, de sonkával vagy szalonnával is nagyon finom. Ja és ha esetleg lenne kifli maradék, akkor ez igen jó módja annak, hogy az el nem fogyasztott kiflit felhasználjuk. Kerülhet bele még hagyma, vagy apróra vágott zöldségek is… Szóval hajrá, kísérletezésre fel!
Tojásfelfújt
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 4 db kifli
- 5 db tojás
- 1,5 dl tej
- só
- 50 g reszelt sajt
- 15 szelet kolbász
- kis zsír a jénait kikenni
Leírás
- A kifliket előző este felkarikáztam, másnapra megszáradtak. (De lehet friss kifliből is készíteni.)
- A sütőt 210 fokra állítottam, bekapcsoltam hogy melegedjen.
- A tojásokat felvertem, 1,5 dl tejjel és kis sóval elkevertem. (Sóval vigyázzunk, mert sütés során a kolbász is ízesít, szóval nehogy elsózzuk.)
- A jénai alját vékonyan kizsíroztam.
- Erre került egy réteg kifli, majd a tejes tojás felét ráöntöttem, úgy hogy mindenhová jusson.
- Rátettem a karikázott kolbászt és a reszelt sajt felét.
- Majd még egy réteg következett mindenből. Végül fóliával letakartam.
- Kb. 25 percig sütöttem, majd levettem a fóliát és még 5 perc alatt megpirítottam a tetejét.
- Friss salátával remek ebéd volt.
Megjegyzés
6 szelet tojáslepény lesz ebből a mennyiségből. Az étel alján finom, puha tojásréteg, középen az ízes házikolbász, tetején a ropogós, sajttal sült kiflikarikákkal. Nagyon finom! 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.