A tojásos nokedli remek egytálétel, nagyon szeretem. Amikor pörköltet főzök és nokedlivel esszük, mindig nagyobb adagot készítek, hogy másnap a maradékból tojásos nokedlit tudjak készíteni. Aki szereti a tetejére ropogósra sütött bacon szalonnát is szórhat tálalásnál.
- 4 db nagy tojás
- 250 g liszt
- 1,5 kk. só
- ha szükséges kis víz (liszt függő)
- 6-8 db tojás
- só
- olaj vagy zsír
- Bacon szalonna
- A szalonnát kockázzuk, megsütjük. Kiszedjük a serpenyőből, ezt a finom zsírt fogjuk használni a tojásos nokedli elkészítéséhez.
- A tojásokat felverjük, sózzuk.
- A kifőtt nokedlit serpenyőben zsíron átforrósítjuk. (Nokedli receptet itt találod.)
- Erre kerül a felvert, sózott tojás.
- Közepes lángon, néha átkeverve készre sütjük.
- Tálalásnál a tetejét ropogósra sütött bacon szalonnával megszórhatjuk.
- Friss salátával, uborkasalátával, kovászos uborkával kínáljuk.
Ha nincsen előző napról maradék nokedlink, akkor természetesen kicsit hosszabb lesz az étel elkészítése, de megéri, mert nagyon finom.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2023.11.22. A szakács iskolában tojásos nokedlit készítettünk. Ennek a tésztája spórolósabb, kevesebb tojással készül. 600 g liszthez 3 tojás és kb. 450 ml víz, só kerül. A tésztát csak akkor készítjük el, amikor a sós víz már forr. A tésztát nem kell teljesen kidolgozni, ha összeállt már mehet is a lobogó vízbe. Átkeverjük, amikor feljön a tetejére már szűrhetjük is le, alaposan mossuk át vízzel. A tojásos nokedlihez apró kockára vágott szalonnát megsütünk, ebbe kerül a forró nokedli, utána öntjük rá a 6 db tojást, amit előzőleg sóval és 2 evőkanál tejföllel alaposan kikevertünk. Nem szárítjuk ki! Itthon is elkészítettem, mutatom, így sikerült.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.