Sajtos tallért sütöttem tökmaglisztből. Finom, ropogós, sokáig eltartható lenne, ha maradna belőle. 🙂 Próbáljátok ki bátran, nagyon különleges és finom.
Tökmaglisztes sajtos tallér
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 100 g tökmagliszt
- 100 g reszelt sajt
- ½ kk. szódabikarbóna
- 1 kk. só
- 1-2 kk. őrölt kömény
- 60 g tejföl (20%-os)
- 3 ek. kókuszolaj (60 g)
Leírás
- A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát: A liszttel a szódabikarbónát, sót és köményt alaposan keverjük el, utána adjuk hozzá a többi hozzávalót. (Ha túl száraznak érezzük a tésztát, még egy kis tejfölt adhatunk hozzá.)
- Kis golyókat formázunk belőle. (Vigyázzunk, mert ha túl nagyok, akkor sütésnél összeérnek.)
- A tallérsütőt bekapcsoljuk, 3,5-es fokozatra állítjuk.
- A golyókat a tallérsütőbe tesszük, tetejét rácsukjuk, kissé lenyomjuk, így kilapul a tészta.
- Készre sütjük. (Sütésnél a tallérok kicsit a felső lapra ragadhatnak, de egy lapos kés vagy lapos fakanál segítségével könnyedén leszedhetőek.)
- Így járunk el az össze kis golyóval, míg ki nem sül a teljes adag.
- Kb. 15 perc alatt sült ki, 80 db tallér, összesen 210 g lett.
Megjegyzés
Légmentesen záródó dobozban hosszan eltartható.
Kb. 15 perc alatt összeállítottam és kigolyóztam a tésztát, majd 15 perc alatt ki is sült ez a mennyiség.
Kb. 15 perc alatt összeállítottam és kigolyóztam a tésztát, majd 15 perc alatt ki is sült ez a mennyiség.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Korábbi tallér receptnél is sokan érdeklődtetek a gép után, ezért csatolok pár fotót, hogy ne kelljen egyesével mindenkinek megkérdezni, elküldeni. 🙂 A gép neve: Cloer 1431 Elektromos kekszsütő.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.