Én részemről nem vagyok oda a túl erős vagy intenzív ízű halakért, viszont ezt a halkrémet nagyon szeretem. Nem sok idő elkészíteni, csak annyit kell szem előtt tartani, hogy elkészítés után néhány órát várni kell, hogy az ízek jól összeérjenek.
Kedvencem a saját sütésű zabpelyhes zsemlével, de egy finom puha házi kenyérrel vagy pirítossal is nagyon finom.
Tonhalkrém
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 doboz olajos hal (én a Lidl kerek dobozosát használom, 185 g)
- 1 doboz natúr vajkrém (250 g)
- 1 fej lilahagyma
- 6 db kicsi csemege uborka
- pár csepp citrom
- 1 kk. mustár
- kicsi só
Leírás
- A hagymát megtisztítjuk, az uborkát lecsepegtetjük.
- A halról leöntjük a levét, arra nincsen szükségünk.
- A halat egy tálba öntjük és villával összetörjük.
- Hozzáadjuk a vajkrémet, pár csepp citromot, mustárt, sót és jól elkeverjük.
- Apróra vágjuk a hagymát és az uborkát, ezeket is a krémhez adjuk.
- Alaposan összekeverjük a halkrémet és egy éjszakára (de minimum 5-6 órára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzés
Az apróra vágott hagymát mielőtt a krémhez adjuk akár le is forrázhatjuk, így nem lesz olyan intenzív az íze és az illata.
Aki még gyorsabban szeretné elkészíteni és van késes aprítója, annak igen könnyű dolga van, hiszen csak bele kell tenni a hagymát, uborkát, kicsit aprítani rajta, majd a többi hozzávalót és addig aprítani, míg a kívánt állagot el nem éri. Mi darabosan szeretjük, de lehet homogénebbre is aprítani.
Aki még gyorsabban szeretné elkészíteni és van késes aprítója, annak igen könnyű dolga van, hiszen csak bele kell tenni a hagymát, uborkát, kicsit aprítani rajta, majd a többi hozzávalót és addig aprítani, míg a kívánt állagot el nem éri. Mi darabosan szeretjük, de lehet homogénebbre is aprítani.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Késes aprítóval még könnyebb és gyorsabb elkészíteni:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.