Egyszerű, nagyszerű és finom nasi. Túrófelfújt liszt nélkül, tehát gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Pillanatok alatt elkészíthető, igazán érdemes kipróbálni.
Túrófelfújt
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Felfújthoz:
- 250 g túró
- 4 tojás
- 3 ek. cukor
- késhegynyi vaníliapor (vagy ½ csom. vaníliás cukor)
- csipet só
Forma kenéséhez, szórásához:
- vaj vagy ráma
- kristály cukor
Leírás
Előkészítés:
- A formákat vajazzuk, cukrozzuk.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Felfújt elkészítése:
- A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét felvertem habnak.
- A túrót a cukorral, sóval, vaníliával és a tojás sárgájával kikevertem.
- Összeöntöttem a habot és a túrós keveréket, majd finoman elkevertem.
- Kikent formákba adagoltam a masszát.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percet sütöttem, majd magasabb hőfokon néhány percig még bent hagytam, amíg a teteje kissé megpirult.
Tálalás:
- Miután kisült ízlés szerint magában, lekvárral vagy bármilyen gyümölccsel tálaljuk.
- Melegen és hidegen egyaránt finom csemege. 🙂
Megjegyzés
A fenti hozzávalókból 5 adag felfújtat készítettem.
Forrón egészen magasak a felfújtak, aztán ahogy hűlnek, úgy össze is esnek kissé, de ez nem hiba, hiszen nincsen benne liszt.
Aki szereti, mazsolát is tehet bele.
Forrón egészen magasak a felfújtak, aztán ahogy hűlnek, úgy össze is esnek kissé, de ez nem hiba, hiszen nincsen benne liszt.
Aki szereti, mazsolát is tehet bele.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.