Túróroló maracujás almaszósszal! A hétvégén készítettem, teljesen saját recept! 🙂 Nem kell hozzá túl sok hozzávaló, ugyan az elkészítése a panírozás miatt kicsit munkásabb, de megéri, mert kiadós és nagyon finom.
Maracujás almaszósszal tálaltam, amit szintén saját recept alapján készítettem. Nagyon finom a túró és a maracujás almaszósz együtt, érdemes megkóstolni. 🙂 A maracujás almaszósz receptjét itt találod: maracujás almaszósz
Túróroló
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g túró
- 2 tojás
- 2 ek. cukor (ízlés szerint)
- késhegynyi Bourbon vaníliapor (vagy 1 cs. vaníliás cukor)
- 2 ek. liszt
- 25 g vaj
Panírozáshoz:
- 2-3 ek. liszt, zsemlemorzsa
- 1 nagy tojás
Sütéshez:
- olaj
Leírás
- A túróhoz adjuk a cukrot, vaníliát és a tojás sárgákat.
- A fehérjét kemény habbá felverjük, azt is hozzáadjuk, finoman elkeverjük.
- Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a masszát, megszórjuk 2 ek. liszttel, elkeverjük, megsütjük. (Teflon serpenyőben sütöttem, kb. 5-6 perc alatt össze is állt.)
- Kihűtöttem, közben a panírozáshoz előkészítettem a lisztet, tojást, zsemlemorzsát.
- Amikor meghűlt a massza, henger alakura formáztam, paníroztam.
- Forró olajban megsütöttem.
- Papírtörlőn lecsepegtettem.
- Maracujás almaszósszal tálaltam.
Megjegyzés
14 db lett negyed kiló túróból.
Aki költséghatékonyabban szeretné elkészíteni, sima almaszósszal is tálalhatja. Abban az esetben fahéjjal is ízesítsük az almaszószt.
Aki költséghatékonyabban szeretné elkészíteni, sima almaszósszal is tálalhatja. Abban az esetben fahéjjal is ízesítsük az almaszószt.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.