Egyszerű kelt tészta finom túrótöltelékkel. Lehet négyzetekre vágni és a sarkait felhajtani, akkor túrós táska lesz belőle, de ha az időnk engedi és kedvünk van kreatívkodni, akkor kifliket is formázhatunk a kelt tésztából. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Túrós kifli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 500 g liszt
- 25 g friss élesztő
- 1 kk. só
- 3 ek. cukor
- 70 g vaj vagy ráma
- 2,2 dl tej
- 3-4 ek. kefir
Töltelékhez:
- 500 g túró
- 1 kk. vanília por
- 3-4 ek. cukor (ízlés szerint)
- 1 tojás sárgája
Tetejére:
- tojás fehérje a kenéshez
- porcukor a szóráshoz
Leírás
Előkészítés:
- A lisztet átszitáljuk.
- A tészta többi hozzávalójával együtt a dagasztógép üstjébe mérjük. (Az élesztőt nem futtattam külön fel, azt is hozzámorzsoltam a liszthez.)
- Kb. 8-10 percet dagasztjuk. Ha a tészta túl kemény még 1 kanál kefirt adhatunk hozzá. Amikor a tészta szép, fényes és egynemű akkor letakarjuk, és kb. egy órát kelesztjük.
- Tepsiket sütőpapírral borítjuk.
Elkészítjük a tölteléket:
- Összekeverjük a túrót, cukrot, vaníliás cukrot és a tojás sárgáját.
Kiflik elkészítése:
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. (téglalap alakúra)
- A téglalapot 24 kis téglalapra vágjuk, mindegyik közepére kerül 1-1 kk. túró töltelék.
- A tészta felső részét a töltelékre hajtottam, az alsó részét rácsozóval bevágtam, tojásfehérjével lekentem, majd ráhajtottam a kifli tetejére. A kifliket a tepsire tettem, tojás fehérjével lekentem.
- A sütőt 210 fokra előmelegítjük (addig a kiflik a tepsin pihennek), majd a két tepsivel egyszerre kisütjük. Kb. 20 perc alatt megsülnek.
- Tálalás előtt tetejét porcukorral enyhén megszórjuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.