A tzatziki egyszerű, gyors, finom, rettentően feldobja a friss salátát. Bármilyen zöldségünk is legyen otthon, csak daraboljuk, egy tálba keverjük össze, aztán tálalásnál tegyünk a tetejére 1-2 kanál tzatzikit. Mennyei!!!.
A hétvégén a hagyományos rántott hús és sült burgonya ebédhez, gyorsan megcsináltam a tzatzikit, nagyon-nagyon finom volt. Olyan egyszerű, hogy talán leírni is fölösleges, de azért gondolva a kezdő háziasszonyokra, háziurakra, mégis megteszem. 🙂
Tzatziki
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka
- 1 doboz (2dl) tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi cukor
Leírás
- Egy tálba beleöntjük a tejfölt, hozzáadunk egy csipetnyi cukrot és az áttört fokhagymát. Alaposan elkeverjük.
- A kígyóuborkát megmossuk - mindenki döntse el maga, hogy rajta hagyja a héját vagy megpucolja - majd nagy lyukú reszelőn, lereszeljük.
- Hozzáadjuk a tejfölös szószhoz, elkeverjük, hűtjük.
- Úgy a finom, ha van 1-2 óra ideje a tzatzikinek a hűtőben, ez alatt az ízek összeérnek.
Megjegyzés
A salátában volt: jégsaláta, paradicsom, előző napról maradt kukorica, vöröshagyma, reszelt répa
A rántott hús csirkemellből készült, gyors, elősütött szalmakrumplival tálaltam.
A rántott hús csirkemellből készült, gyors, elősütött szalmakrumplival tálaltam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.