Uborkasaláta: egyszerű de nagyszerű. Férjem kedvenc savanyúsága, amit sokszor készítek. Pörkölt, paprikás krumpli, krumplis tészta, rakott krumpli, borsos tokány, rántott vagy párizsias húsok mellé kínálom.
Uborkasaláta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 5 db kígyóuborka
- 1 ek. himalája só
- 3 ek. cukor
- 4 ek. 10 %-os ecet
Leírás
- Az uborkát megmosom, héját eltávolítom, karikára gyalulom.
- Sózom, és alaposan elkeverem. Minimum fél órát áll a sóban, ez alatt levet is ereszt, többször átkeverem.
- Ezután hozzáadom a cukrot, többször átkeverem, ismét fél órát várok.
- Végül hozzáadom az ecetet, alaposan elkeverem.
- Minimum 2 óra kell neki, mielőtt fogyasztjuk, de finomabb ha hosszabb időt áll, akkor teljesen jól össze is érnek az ízek.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.