Az újkrumpli pucolása kissé macerás, hiszen ha kapirgálni kezdjük, akkor ujjaink barna foltosak lesznek. Nagyon, de nagyon nem szeretem, hiába tisztítjuk utána bármivel (citrom, hypo…) nem lehet tökeletesen lemosni a vörösesbarna foltokat. Viszont az újkrumplit nagyon szeretem, így összeszedtem, hogyan kerülhetjük el a krumpli okozta elszíneződést ujjainkon:
1. Előre megtisztított, konyhakész újkrumplit veszünk, persze ez nem túl pénztárca kímélő megoldás.
2. Folyóvíznél egy tiszta mosogatószivacs dörzsis részével, esetleg kefével átmossuk, dörzsöljük a krumplikat, persze nem árt ha közbe egy vékony kis nejlon kesztyűt, esetleg gumikesztyűt viselünk. Ami lejön lejön, ami marad marad. Ha friss volt a krumpli, akkor a héj nagy része ilyen módon eltávolítható. Ami rajta marad, azt pedig megehetjük, nem hiszem, hogy annak a vékony kis héjnak az emésztése túl nagy gondot okozna. Még könnyebb lesz ezt megtenni, ha kb. 1 órára a krumplit hideg vízbe áztatjuk dörzsölés előtt.
3. Nejlon kesztyűben, hagyományos módon lekapargatjuk a krumpli héját. Erre tökéletesen megfelel az eldobható, vékony nejlon kesztyű, olyan amit a hajfestésnél talán már megismertünk. Nem tudom, hogy háztartási boltban vagy DM-ben, Rossmann-ban lehet-e kapni, talán érdemes megnézni… Az enyém még Kínából való, ott szinte mindenhol lehet kapni, gyorsan fogyó termék, hiszen nagyon sok helyen rák evés közben ezt a vékony kesztyűt használják, hogy ne tocsogjanak a zsírban. De abban biztos vagyok, hogy fodrászkellékesnél kapható, hiszen a hajfestés elengedhetetlen segédeszköze. Ha pedig nem sikerül beszerezni, akkor viseljünk gumikesztyűt! (Már akit nem zavar a konyhában…)
Petrezselymes újburgonya receptemet itt olvashatod el: petrezselymes újburgonya recept
Egyéb konyhai praktikáinkról itt olvashatsz: konyhai praktikák
♥ Jó étvágyat és kellemes időtöltést kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.