A házi csokis keksz mindig, mindenkinek bejön, de persze nem mindenki eheti a cukros, fehér lisztes változatot. Így aztán nagy nyomásra, de szíves örömest, elkészítettem a jól bevált csokis kekszem update, azaz szénhidrát csökkentett változatát. Norbi féle lisztet használtam hozzá, xilittel édesítettem, és zsiradéknak kókuszolajat tettem bele. Finom lett és mutatós, már többen leteszteltük és jól vizsgázott, szívesen ajánlom.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Update csokis keksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 180 g Update 1 liszt (Low-carb Flour)
- 100 g xilit
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- késhegynyi szódabikarbóna
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
- 80 g lágy kókuszolaj
- 1 db "L" méretű tojás
- 120 ml langyos víz
- Ízlés szerint 50-100 g cukormentes csokoládé
Leírás
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
- A csokoládét kockára vágjuk.
- A lisztet, xilitet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót tálba mérjük, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a lágy kókuszolajat, a tojást és a langyos vizet és alaposan elkeverjük. (Alapanyagok ne legyenek hidegek, mert akkor a kókuszolaj visszadermed, és nem fogjuk tudni alaposan elkeverni.)
- A tészta összeáll, de nem túl száraz, kézzel könnyen formázható.
- Kis diónyi darabokat csípünk a masszából, gömbölyítjük, közepébe egy kis kocka csokoládét nyomunk, majd a két tenyerünk között kissé ellapítjuk, tepsire tesszük. (Helyet hagyunk a kekszek között, mert sütésnél kicsit megnőnek.)
- Így járunk el az összes tésztával, nekem 22 db keksz lett a fenti mennyiségből.
- Előmelegített sütőben 170 fokon, 12-15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. (Hűlés közben még kicsit szilárdul a keksz, tehát nem baj ha sütés után, forrón még kissé puhának érezzük.)
- Légmentesen záródó dobozban tároljuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.