A vaníliakifli egyszerű sütemény, nincs benne tojás, hosszú ideig eltartható, viszont nagyon finom. Sütés után megforgathatjuk vaníliás porcukorban, vagy a kiflik végeit csokoládéba márthatjuk. Mindenki döntse el maga, melyik vaníliakiflit szereti jobban.
Vaníliakifli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g liszt
- 200 g vaj, vagy ráma
- 100 g porcukor
- 100 g darált dió (vagy mandula, mogyoró)
- késhegynyi sütőpor
Forgatáshoz:
- vaníliás porcukor
Leírás
- A hozzávalókat összegyúrjuk. Egy órára hűtőbe tesszük. (Ha nincs időnk, akár egy éjszakát is pihenhet a hűtőben és másnap süthetjük.)
- Ceruza vastagságú rudakat sodrunk, amiket kb. 5 cm darabokra vágunk és kifliket formálunk belőle.
- Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk és közepes sütőben egészen világosra sütjük. Vigyázva, nehogy túlsüljenek, mert akkor kesernyés lesz. (Nekem 170 fokon 10 perc alatt megsültek.)
- Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
- Aki jobban szereti, a kiflik végeit (miután meghűltek) olvasztott csokoládéba márthatja.
Megjegyzés
Jól záródó dobozban hosszan eltartható, ha marad. Nekem ebből a mennyiségből 80-100 db kifli jön ki. (függ a mérettől) Ha van időm dupla adagot sütök, mert nagyon szeretjük mindannyian. Ugyan kicsit időigényes a formázás, de megéri, mert nagyon finom. Ha nincsen otthon diótok, akkor akár mandulával, akár mogyoróval (de akár ezek keverékével) is el lehet készíteni. Mi már próbáltuk, és mindegyikkel finom.
A sütőportól kicsit porhanyósabbá válik, aki ropogósan szereti az aprósüteményeket, az nyugodtan hagyja el a sütőport.
A sütőportól kicsit porhanyósabbá válik, aki ropogósan szereti az aprósüteményeket, az nyugodtan hagyja el a sütőport.
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.