Vaníliás barackos kocka. Igazi vendégváró, kiadós és mutatós sütemény. Nagy adag, akkor készítem amikor családi rendezvény van nálunk. Azt mindenképpen vegyük figyelembe, hogy egy éjszakát a hűtőben pihentetni kell, hogy szépen lehessen szeletelni.
Ne ijedjetek meg, nem olyan bonyolult elkészíteni, mint leírni. 🙂
Vaníliás barackos kocka
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
Krémhez:
- 2 csom. vaníliás puding (főzős)
- 8 dl rostos őszibaracklé
- 1 ek. vaj
- 6 szem őszibarack (konzerveset használtam)
- 33 db babapiskóta
Díszítéshez:
- 2 dl Hulala
- 50 g olvasztott csokoládé
Leírás
Előkészítés:
- A sütőt bekapcsoljuk, 210 fokra előmelegítjük.
- A tepsit fóliával kibéleljük. (normál, nagy méretű tepsit használtam, kb. 30 x 40 cm)
- A barackot kis kockára vágjuk. (A levét nem használtam fel a sütihez, azt a fiúk megitták.)
Piskóta:
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. (gép mixerrel, max. fokozaton kb. 2 perc alatt készen is van)
- A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, gépi mixerrel keverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
- Végül a cukros sárgáját, lisztet és a kemény habbá vert tojás fehérjét, finoman, fakanállal összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a habot nem törjük össze!
- A masszát a kibélelt tepsibe öntjük, majd az előmelegített sütőben, 230 fokon, kb. 10 perc alatt készre sütjük.
- Amikor kihűl, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát.
Krém:
- A pudingport egy kis baracklével csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi baracklevet. Folyamatos kevergetés mellet főzzük.
- Amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a kockára vágott barackot. Elkeverjük, hűtjük.
- Közben gépi mixerrel felverjük a tejszínt, hűtőbe tesszük.
Sütemény összeállítása:
- A piskótára rákanalazzuk a krém felét.
- A krémre kerül rá egy sor babapiskóta. (Nekem 33 db kellett.)
- A babapiskótára a krém másik felét rákanalazzuk.
- Majd a felvert tejszínnel díszítjük, és olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kockára szeleteljük.
Megjegyzés
A süteményt még tavasszal készítettem, amikor még nem volt friss barack. Most természetesen friss barackkal is elkészíthetjük. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.