Kelt tészta, a tésztájában egy kis túró, hogy másnap is finom puha legyen. Vaníliás, vajas töltelékkel megkenve, feltekerve. Nagyon finom. 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Vaníliás túrós csiga
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 500 g liszt
- 100 g túró
- 3 ek. cukor
- késhegynyi vaníliapor
- 1 kk. só
- 25 g friss élesztő
- 80 g vaj vagy ráma
- 200 ml tej
Töltelék:
- 80 g vaj
- késhegynyi vaníliapor
Tetejére:
- 0,5 dl víz
- 4 ek cukor
Leírás
Előkészítés:
- A lisztet átszitáljuk, a dagasztógép üstjébe mérjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, dagasztjuk.
- Ha keménynek érezzük a tésztát, még egy kis tejet adhatunk hozzá. Nekem elegendő volt a 2 dl tej.
- Félretesszük kelni. Kb. 45 percig pihentetjük.
- Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- Elkészítjük a tölteléket: a puha vajat kikeverjük a vaníliaporral
Elkészítés:
- A tésztát enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, vékonyra elnyújtjuk.
- Tetejét megkenjük a vajas töltelékkel.
- Majd derelyevágóval 16 db-ra vágjuk. Minden darabot feltekerünk, kissé megnyújtjuk, majd csiga formára behajtjuk.
- A csigákat a papírral borított tepsire tesszük, majd a sütőt 170 fokra előmelegítjük. Addig a csigák a pulton pihennek.
- Amikor meleg a sütő, 170 fokon kb. 18 perc alatt készre sütjük.
- Közben cukorszirupot főzünk (ezzel fogjuk megkenni miután kisült): Fél dl vízhez 4 ek. cukrot adunk, nagy lángon 2-3 perc alatt készre főzzük.
- Amikor kisültek a csigák, megkenjük, így szép fényt kapnak, na meg egy kis édes ízt is.
Megjegyzés
Vajjal és lekvárral megkenve fogyasztottam, nagyon finom. A fiúk nutellával kenték meg, 2 darabot is megettek reggelire. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.