Vegán mézes puszedli méz nélkül, kizárólag növényi alapú hozzávalókból. Tehát tejet, vajat és tojást sem tartalmaz. Egyszerű elkészíteni, és finom.
Vegán mézes puszedli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 40 g darált lenmag + 5 ek. víz
- 150 g tökpüré (sütött, pürésített sütőtök)
- 100 g olvasztott kókuszolaj
- 300 g finomliszt
- 70 g porcukor
- ½ tk. szódabikarbóna
- fűszerek (fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér) ízlés szerint
Tetejére:
- 100-125 g olvasztott étcsokoládé
Leírás
- A lenmagot ledaráltam, összekevertem a vízzel. Félretettem.
- A lisztet összekevertem a szódabikarbónával, a kókuszolajat megolvasztottam, a tökpürét elővettem a hűtőből. (Érdemes előzőleg elkészíteni, vagy amikor sült tököt eszünk félretenni belőle a puszedlihez.)
- Majd mindent a liszthez adtam és összekevertem, összegyúrtam.
- Egy napot a spejzban pihent a tészta.
- Másnap elnyújtottam, kiszaggattam, sütőpapírral fedett tepsibe raktam.
- Előmelegített 170 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
- Amikor kihűlt, olvasztott csokoládét csurgattam a tetejére.
Megjegyzés
81%-os étcsokoládét összetördeltem, zacsiba tettem, amit aztán forró vízbe tettem, letakartam és pár perc alatt meg is olvadt. A zacskó csücskére egy pici lukat vágtam, és a puszedliket körkörösen lecsurgattam az olvasztott csokoládéval. Amikor megdermedt a tetején a csokoládé dobozoltam. 66 db (1,5 tepsi) lett ebből a mennyiségből.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.