Ez a dán zabpelyhes fasírt technológiáját tekintve hasonlóan készül a magyar fasírthoz, de azért az alapanyagok miatt mégis csak más egy kicsit. A legnagyobb különbség abban van, hogy áztatott zsemle helyett zabpehely és egy kis tej kerül bele. Pirospaprika sincs benne, viszont kissé borsosabb, mint a magyar fasírt vagy vagdalt. Nekem nagyon ízlik, a gyerekek is szeretik. Azt gondolom, hogy érdemes legalább egyszer megkóstolni a zabpelyhes fasírtot, aztán mindenki eldöntheti, hogy melyik a kedvence.
Zabpelyhes fasírt
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g darált sertéshús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 kk. só
- 1,5 kk. törött bors
- 2 tojás
- 0,5 dl tej
- 2 dl zabpehely
- olaj a sütéshez
Leírás
- A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy botmixerrel "pépesítjük".
- A húst sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojást, tejet és a zabpelyhet, alaposan elkeverjük.
- Félretesszük pihenni 2-3 órát, ezen idő alatt a zabpehely magábaszívja a folyadékot..
- Ismét megkeverjük (én meg szoktam kóstolni, ha szükséges még lehet fűszerezni.) és pogácsákat formázunk, melyeket kissé ellapítunk.
- Forró olajban mindkét oldalát megsütjük, kb. 5-5 perc alatt.
- Papírtörlőn lecsepegtetjük.
Megjegyzés
Forrón, melegen, de akár hidegen is fogyasztható. Nekem 17 db lett ebből a mennyiségből. Első nap sültkrumplival és ubival, másnap zöldborsófőzelékkel ettük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.