Zabpelyhes, zabpehely lisztes kekszet sütöttem, minimális fehér liszttel, cukor nélkül, helyette xilitet használtam. A csokoládé is cukormentes volt, ami bele került. Finom és puha, egyáltalán nem száraz.
Zabpelyhes keksz - puha
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 25 g finomliszt
- 25 g zabpehely
- 50 g zabpehely liszt
- csipet só
- csipet sütőpor
- 50 g xilit
- 50 g vaj
- 2 tojás
- 60 g cukormentes csokoládé
Leírás
- A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük.
- A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a tojást és a vajat, összedolgozzuk a tésztát.
- A csokit kockára vágjuk, a masszához keverjük.
- Evőkanál segítségével kis halmokat teszünk a masszából a sütőpapírral borított tepsire. Egymástól kicsit távolabb, mert a massza sütés közben terülni fog.
- Előmelegített sütőben, 170-180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.
- Tepsin hagyjuk kihűlni, amikor kihűlt akkor vesszük le a kekszeket a sütőpapírról.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 1 tepsivel, 16 db kis vékony kekszünk lesz.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A cukormentes csokoládét Partnerünk, az Egészségmarket webáruház biztosította: www.egeszsegmarket.hu
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.