Ropogós, sokáig eltartható, egyszerűen elkészíthető és még finom is ez a zabpelyhes keksz. Kell ennél több? Nekem nem!
Zabpelyhes keksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 100 g zabpehely
- 200 g finomliszt
- csipet só
- 120 g cukor
- késhegynyi sütőpor
- késhegynyi bourbon vaníliapor
- 100 g ráma vagy vaj
- 1 tojás
Leírás
- A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük.
- A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a tojást és a vajat, összedolgozzuk a tésztát. Két részre osztjuk, minimum egy órát a hűtőben pihentetjük.
- Lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk.
- Kerek szaggatóval szaggatjuk, papírral borított tepsire tesszük. Nekem 6,5 cm átmérőjű formával 45 db keksz lett ebből a mennyiségből.
- Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
- Ha a kekszek szélei kicsit már barnulni kezd, akkor készen is van.
Megjegyzés
Aki szereti, a kekszek alját csokoládéval bevonhatja. Egy szép dobozba vagy zacskóba elhelyezve, gasztroajándéknak is nagyon megfelel.
2015.12.09. A család ismétlést kért, ma is kekszet sütöttem, de most 100 g csokit gőz felett felolvasztottam, és azzal bevontam a kekszek alját. (Egy kiskanál segítségével szétkentem, hogy ne csorogjon le.) Ha lehet azt mondani, akkor csokisan még finomabb. Képeket a fotók mögé betettem. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.