Tudom, nem egy nagy mutatvány a zöldborsófőzelék elkészítése…
Én most azért szánok erre egy külön bejegyzést, mert a fiaim igen válogatósak, viszont a borsófőzeléket (egyetlen egy főzelék, amit megesznek) a Kung Fu tábor óta megeszik. Hurrá! A legfontosabb szabály: hogy a petrezselyemzöldet igen apróra kell vágni, mert ha túl nagy darabokba belekerül, akkor már csak turkálják. 🙁
Zöldborsófőzelék
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 450 g fagyasztott zsenge zöldborsó
- ízlés szerint zöldpetrezselyem
- só
- 2-3 ek. olaj
- 3-4 ek. liszt
Leírás
- A fagyasztott borsót egy kis fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. (Borsótól is függ, hogy mennyi idő kell neki, nekem most igazán zsenge borsót sikerült venni, elég volt a 15 perc.)
- Amikor a borsó már majdnem puha, rántást készítünk. (Egy kisebb lábasban olajat melegítünk, beleszórjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés közben zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről lehúzva hideg vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük.)
- Amikor a borsó megpuhult, a rántást állandó keverés mellet hozzáöntjük, újra forraljuk.
Megjegyzés
Tetejére feltétnek sokféle finomság kerülhet: sült virsli, fasírt, sült hús
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Feltétnek a zöldborsófőzelék mellé kínálhatunk pl. fasírtot. A fasírt receptjeimet itt találod: zabpelyhes fasírt recept, fasírt sütőben sütve, fasírtgolyó
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.