Zöldborsókrémleves: húsgombóccal, teljes kiőrlésű tésztával és reszelt sajttal. Finom, kiadós és nem bonyolult elkészíteni. Utána egy palacsinta vagy egy kakaós csiga éppen megfelelő választás lehet.
Zöldborsókrémleves húsgombóccal
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Leveshez:
- 2-3 marék zöldborsó
- 0,6 dl zöldség alaplé
- só
- bors
- 3 ek. főzőtejszín
Húsgombóchoz:
- 250 g darált hús
- 1 kis méretű tojás
- 1 kk. só
- ½ kk. bors
- 1 ek. zabpehely
Levesbetét:
- ízlés szerint kifőtt tészta
- reszelt sajt
Leírás
- A darált húst összekeverjük 1 tojással, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanálnyi zabpelyhet, majd alaposan elkeverjük.
- A zöldségalaplébe beletesszük a zöldborsót, kanállal beleszaggatjuk a húsgombócot, megfőzzük.
- Amíg fő a leves a sajtot lereszeljük, a tésztát kifőzzük.
- Ha megfőtt a leves a gombócokat kiszedjük, a borsót botmixerrel pürésítjük.
- A levest ízesítjük pár evőkanál tejszínnel, visszatesszük a gombócokat és lassan összeforraljuk.
- Kifőtt tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 2-3 főnek elegendő étvágytól függően.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.