Egyszerű, nagyszerű, könnyen elkészíthető és finom étel ez a zöldségekkel rakott karaj. Jó két hete készült, csak a nagy karácsonyi készülődésben elmaradt, hogy megírjam a receptet, de most gyorsan pótolom. Viki barátnémnak sütöttem, aki szerint nagyon finomra sikeredett.
Zöldségekkel rakott karaj
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 10-12 fej gomba
- 6 szelet csont nélküli karaj
- olaj vagy zsír
- magyaros ételízesítő
- só
- tetejére reszelt sajt
Leírás
- A zsírt vagy olajat a jénai aljába tesszük, erre kerül 3 szelet kiklopfolt karaj. Sózzuk.
- Rákarikázzuk a vöröshagymát, magyaros ételízesítővel megszórjuk.
- Következik a gomba, vastagabb cikkekre vágva, amit szintén kicsit sózunk és ételízesítővel megszórunk.
- Ismét 3 szelet hús, sózva, fűszerezve, majd a karikára vágott répa és végül a brokkoli.
- Sózzuk, fűszerezzük.
- Letakarva 200 fokon kb. 60 percet sütjük.
- Amikor megpuhultak a zöldségek reszelt sajttal megszórhatjuk és kicsit tegyük vissza a sütőbe, most már tető nélkül, hogy ráolvadjon, rápiruljon a sajt.
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően kb. 3 felnőttnek elegendő.
Természetesen másfajta zöldségekkel is elkészíthető, nekem a választásom azért a brokkolira esett, mert egyrészt szeretjük, másrészt éppen akciós és gyönyörű volt a boltban.
Természetesen másfajta zöldségekkel is elkészíthető, nekem a választásom azért a brokkolira esett, mert egyrészt szeretjük, másrészt éppen akciós és gyönyörű volt a boltban.
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.