Előző napról megmaradt penne tésztából a hűtőben talált zöldségek hozzáadásával gyors ebédet készítettem.
Zöldséges penne
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- főtt tészta (kb. fél doboznyi)
- 1 kisebb fej brokkoli
- 1 répa
- 1 fej vöröshagyma
- kis darabka csili
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- szójaszósz
Leírás
- A brokkolit megtisztítottam, rózsáira szedtem, a nagyobbakat kettévágtam.
- A répát megtisztítottam, hasábokra vágtam.
- A hagymát megpucoltam, közepesen nagy darabokra vágtam.
- A fokhagymát megtiszítottam, szeletekre vágtam, csilit kettévágtam.
- A wokot előmelegítettem, 2 ek. olajat öntöttem bele, majd a fokhagymát és a csilit beledobtam. Vigyázva nehogy megégjenek.
- Következett a brokkoli, melyet 4-5 percig pirítottam, pároltam. (Le is fedtem a wokot.)
- Ezt követően a répa és a hagymadarabok kerültek bele, amivel még tovább pirítottam. Kb. 5 perc elteltével kissé megsóztam, rátettem a kifőtt tésztát (amit korábban forró vízzel leöntöttem, így nem is volt összeragadva és meleg is lett), majd szójaszósszal ízesítettem. Ízlés szerint önthetjük a szószt, én éppen hogy tettem rá. Aki szereti az intenzív ízét, bátrabban önthet rá, de akkor vigyázni kell a sóval, mert a szósz is sós.
- Még néhány percig tovább pirítottam, aztán tálaltam.
- A zöldségek roppanósak maradtak, de mi így szeretjük (amolyan kínai módra).
Megjegyzés
Pirítás közben ha nagyon ragadna, még egy kis olajat önthetünk a zöldséges tésztára.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.