Kb. egy hónapja finom gombakrémlevest készítettem, ami nagyon ízlett a férjemnek. Ezen felbátorodva, ma vegyes zöldségekből ismét krémlevest főztem. Még az előző napról maradt párolt zöldségeket is beletettem. Nem rontotta el és így új ételként el is fogyott minden.
Zöldségkrémleves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Leveshez:
- 500 g fehér csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db burgonya
- 2 db sárgarépa
- maradék brokkoli, kelbimbó, karfiol
- 1,5 liter víz
- só
- törött bors
- szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
Tetejére:
- 500 g kenyérből pirított kocka
Leírás
- A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk, 1,5 liter vízzel felöntjük, feltesszük főzni.
- Sót, borsot, szerecsendiót adunk hozzá. Letakarva puhára főzzük. (Kb. 40-50 perc.)
- Amíg fő a leves a kenyeret kockára vágjuk, tepsire tesszük, és sütőben grill funkción megpirítjuk.
- Amikor a zöldségek megfőttek, botmixerrel pürésítjük.
- Végül 2 dl főzőtejszínnel felöntjük. Összefőzzük.
- Pirított kenyérkockával tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 4 személynek elegendő.
A gomba mellett felhasznált zöldségek 600 g súlyúak voltak.
A gomba mellett felhasznált zöldségek 600 g súlyúak voltak.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.