Baconbe tekert csirkemell
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • csirkemell
  • szeletelt bacon szalonna
  • kicsi só
Leírás
  1. A csirkemellet hosszúkás darabokra vágjuk, kicsit besózzuk. (De csak óvatosan azzal a sóval, mert a szalonna is sós, nehogy elsózzuk az ételt.)
  2. A jénai alját bacon szalonnával kirakjuk.
  3. Majd a darabokat egyesével bacon szalonnába tekerjük és egymás mellé a jénaiba helyezzük.
  4. Kb. 30 percet letakarva 200 fokon sütjük, majd levesszük a jénai tetejét és 250 fokon készre sütjük. Ezt mindenki döntse el maga, hogy mennyire szereti ropogósan, csak vigyázzunk, nehogy kiszáradjon nagyon a szalonna.
Megjegyzés
Rizzsel, burgonya pürével, krokettel, párolt zöldséggel tálalhatjuk, ki mivel szereti.
Másnap hidegen, a házi francia zsúrkenyerünkkel ettük. Így, hideg szendvicsnek elkészítve is finom volt.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/baconbe-tekert-csirkemell/