A csirkemellet hosszúkás darabokra vágjuk, kicsit besózzuk. (De csak óvatosan azzal a sóval, mert a szalonna is sós, nehogy elsózzuk az ételt.)
A jénai alját bacon szalonnával kirakjuk.
Majd a darabokat egyesével bacon szalonnába tekerjük és egymás mellé a jénaiba helyezzük.
Kb. 30 percet letakarva 200 fokon sütjük, majd levesszük a jénai tetejét és 250 fokon készre sütjük. Ezt mindenki döntse el maga, hogy mennyire szereti ropogósan, csak vigyázzunk, nehogy kiszáradjon nagyon a szalonna.
Megjegyzés
Rizzsel, burgonya pürével, krokettel, párolt zöldséggel tálalhatjuk, ki mivel szereti. Másnap hidegen, a házi francia zsúrkenyerünkkel ettük. Így, hideg szendvicsnek elkészítve is finom volt.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/baconbe-tekert-csirkemell/