A gombóchoz valókat összekeverjük, letakarjuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Nem kell megijedni, hogy lágy a massza, másnapra a gríz megszívja magát és valamivel keményebb állagú lesz.
Elkészítés:
Másnap vizes kézzel vagy evőkanállal (kinek melyik könnyebb) gombócokat formálunk belőle és sós vízben kifőzzük. Vigyázva, hogy ne legyen túl lobogó a víz, csak szépen csendesen főzzük. 5 percig minimum, majd érdemes egyet kivenni, szétvágni és ellenőrizni, hogy átfőtt-e.
Közben olajon zsemlemorzsát pirítunk amiben a kifőtt gombócokat megforgatjuk.
Tetejére ízlés szerint tejfölt és porcukrot tehetünk.
Megjegyzés
Eperszezonban a kifőtt túrógombóc csupaszon is hagyható, tetejére tejfölt és epert tehetünk. Így is nagyon finom! Ha nagyon száraznak találjuk a túrót, nyugodtan csökkentsük a búzadara mennyiségét.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/turogomboc/