Lekváros linzer
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 400 g finomliszt
  • 120 g porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 250 g vaj vagy ráma
  • késhegynyi sütőpor
Tölteni:
  • lekvár
Leírás
  1. A hozzávalókból tésztát gyúrtam, egy zacskóba tettem és hűtőben 2 órát pihentettem.
  2. Kb. 3 mm vékonyra nyújtottam, kiszúrtam, majd sütőpapírral borított tepsire tettem a formákat.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsültek. (Vigyázni kell, hamar sül, ne legyen barna a kész linzer.)
  4. Végül baracklekvárral összeragasztottam a linzereket.
  5. Légmenetesen záródó dobozban tároljuk.
  6. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés
Természetesen nem csak csillag formára szaggathatjuk, idén kis virágokat sütöttem, egy adagból 100 db virágot szaggattam, tehát 50 db sütemény lett. Vaníliás cukor helyett bourbon vaníliaport használtam. Megsüthetjük a linzereket karácsony előtt akár 2 héttel is, majd karácsony előtt pár nappal lekvárral összeragasztjuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/lekvaros-linzer/