Egy tálban elkeverjük a tojást, tojássárgákat, tejfölt és a porcukrot.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel.
A mézes, tojásos és lisztes keveréket összeöntjük, egy fakanállal alaposan összekeverjük. Egy zacskóba tesszük, egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Másnap a masszát két részre vágjuk, az első adagot két sütőpapír között kb. 1 cm vastagra elnyújtjuk, szaggatjuk, majd sütőpapírral fedett tepsire tesszük a puszedliket, egymástól kellő távolságra, mert sütés közben megnőnek.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük őket. (Vigyázat ne süssük túl, mert akkor kiszárad!)
Míg sültek a puszedlik, a tojásfehérjét a cukorral és az ecettel habbá vertem.
Díszítés:
A kisült, de még forró puszedliket, a cukormázba mártottam, műanyag tálcára sorakoztattam őket, vigyázva, hogy ne érjenek össze, majd egy éjszakán át a konyhapulton pihentettem őket.
Másnap jól zárható műanyag dobozba tettem őket.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 4 tepsivel lett, azaz 76 darab.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kakaos-puszedli/