Kakaós puszedli
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 250 g méz
  • 50 g zsír
  • 3 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 5 ek. tejföl
  • 600 g finomliszt
  • 150 g porcukor
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 kk. fahéj
  • ½ kk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 kk. szódabikarbóna
Cukormázhoz:
  • 3 tojás fehérje
  • 250 g porcukor
  • 1 kk. ecet
Leírás
Tészta elkészítése:
  1. A mézet és a zsírt összemelegítjük.
  2. Egy tálban elkeverjük a tojást, tojássárgákat, tejfölt és a porcukrot.
  3. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel.
  4. A mézes, tojásos és lisztes keveréket összeöntjük, egy fakanállal alaposan összekeverjük. Egy zacskóba tesszük, egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  5. Másnap a masszát két részre vágjuk, az első adagot két sütőpapír között kb. 1 cm vastagra elnyújtjuk, szaggatjuk, majd sütőpapírral fedett tepsire tesszük a puszedliket, egymástól kellő távolságra, mert sütés közben megnőnek.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük őket. (Vigyázat ne süssük túl, mert akkor kiszárad!)
  7. Míg sültek a puszedlik, a tojásfehérjét a cukorral és az ecettel habbá vertem.
Díszítés:
  1. A kisült, de még forró puszedliket, a cukormázba mártottam, műanyag tálcára sorakoztattam őket, vigyázva, hogy ne érjenek össze, majd egy éjszakán át a konyhapulton pihentettem őket.
  2. Másnap jól zárható műanyag dobozba tettem őket.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 4 tepsivel lett, azaz 76 darab.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kakaos-puszedli/