Húsleves
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 400 g húsos karaj csont
- só, szemes bors
- 2 krumpli
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 kisebb petrezselyem gyökér és zöldje
- kis darab karalábé és zeller (ha van zeller zöldje is)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- A húst megtisztítjuk.
- Kb. 2 liter vízbe feltesszük főni.
- Amikor felforrt a habját egy kisebb szűrővel leszedjük.
- Sózzuk, fűszerezzük egész borssal (6-8 szem). Majd lassan, éppen csak gyöngyözve főzzük. Kb. 2,5 órát.
- Beletesszük a megtisztított zöldségeket (én egészben szoktam) és forrástól számítva még egy jó órát főzzük. Közben: ha szükséges sózzuk.
- Csigatésztával, cérnametélttel vagy más levesbetéttel tálaljuk.
Ez a mennyiség étvágytól függően 2-3 főnek elegendő. Tálalás előtt a húsos csontot és a zöldségeket tányérra szedjük, a levét pedig átszűrjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/husleves/
3.2.2925