Húsleves
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 400 g húsos karaj csont
  • só, szemes bors
  • 2 krumpli
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb petrezselyem gyökér és zöldje
  • kis darab karalábé és zeller (ha van zeller zöldje is)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
Leírás
  1. A húst megtisztítjuk.
  2. Kb. 2 liter vízbe feltesszük főni.
  3. Amikor felforrt a habját egy kisebb szűrővel leszedjük.
  4. Sózzuk, fűszerezzük egész borssal (6-8 szem). Majd lassan, éppen csak gyöngyözve főzzük. Kb. 2,5 órát.
  5. Beletesszük a megtisztított zöldségeket (én egészben szoktam) és forrástól számítva még egy jó órát főzzük. Közben: ha szükséges sózzuk.
  6. Csigatésztával, cérnametélttel vagy más levesbetéttel tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően 2-3 főnek elegendő. Tálalás előtt a húsos csontot és a zöldségeket tányérra szedjük, a levét pedig átszűrjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/husleves/