A brokkolit megtisztítottam, rózsáira szedtem, a nagyobbakat kettévágtam.
A répát megtisztítottam, hasábokra vágtam.
A hagymát megpucoltam, közepesen nagy darabokra vágtam.
A fokhagymát megtiszítottam, szeletekre vágtam, csilit kettévágtam.
A wokot előmelegítettem, 2 ek. olajat öntöttem bele, majd a fokhagymát és a csilit beledobtam. Vigyázva nehogy megégjenek.
Következett a brokkoli, melyet 4-5 percig pirítottam, pároltam. (Le is fedtem a wokot.)
Ezt követően a répa és a hagymadarabok kerültek bele, amivel még tovább pirítottam. Kb. 5 perc elteltével kissé megsóztam, rátettem a kifőtt tésztát (amit korábban forró vízzel leöntöttem, így nem is volt összeragadva és meleg is lett), majd szójaszósszal ízesítettem. Ízlés szerint önthetjük a szószt, én éppen hogy tettem rá. Aki szereti az intenzív ízét, bátrabban önthet rá, de akkor vigyázni kell a sóval, mert a szósz is sós.
Még néhány percig tovább pirítottam, aztán tálaltam.
A zöldségek roppanósak maradtak, de mi így szeretjük (amolyan kínai módra).
Megjegyzés
Pirítás közben ha nagyon ragadna, még egy kis olajat önthetünk a zöldséges tésztára.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/zoldseges-penne/