Halava
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 200 ml cukor
  • 200 ml víz
  • 350 ml gríz
  • 340 gr ananászkonzerv (vagy vegyes gyümölcs konzerv)
  • 1 marék dióbél
  • 1 marék mazsola (elhagyható)
Leírás
Előkészítés:
  1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk. (Forrás után kb. 3-4 percet főzzük, majd levesszük a tűzről.)
  2. A diót kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés:
  1. A grízt folyamatos kevergetés mellett szárazon lepirítjuk. (Zsíradék nélkül.)
  2. Óvatosan hozzáadjuk a darabos ananászt a levével együtt, a szirupot és a diót. (Vigyázzunk, nehogy megégesse a kezünket, mert nagyon gőzölni fog a forró gríz a folyadék hozzáadásakor.) Jól elkeverjük, 1-2 percet főzzük.
  3. Letakarjuk és a saját gőzében hagyjuk megpuhulni a grízt.
Megjegyzés
Én nem szeretem a mazsolát, ezért mi mindig mazsi nélkül készítjük.
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/halava/