340 gr ananászkonzerv (vagy vegyes gyümölcs konzerv)
1 marék dióbél
1 marék mazsola (elhagyható)
Leírás
Előkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot főzünk. (Forrás után kb. 3-4 percet főzzük, majd levesszük a tűzről.)
A diót kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés:
A grízt folyamatos kevergetés mellett szárazon lepirítjuk. (Zsíradék nélkül.)
Óvatosan hozzáadjuk a darabos ananászt a levével együtt, a szirupot és a diót. (Vigyázzunk, nehogy megégesse a kezünket, mert nagyon gőzölni fog a forró gríz a folyadék hozzáadásakor.) Jól elkeverjük, 1-2 percet főzzük.
Letakarjuk és a saját gőzében hagyjuk megpuhulni a grízt.
Megjegyzés
Én nem szeretem a mazsolát, ezért mi mindig mazsi nélkül készítjük. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/halava/