A lisztet összemorzsoljuk a rámával, hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk, lisztezett felületen kb. fél cm vastagra elnyújtjuk, perec formával kiszaggatjuk, felvert tojással megkenjük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
Ebből a mennyiségből nekem 75 db perec jött ki, ami 3 tepsire fért rá.
A pereceket 180 fokon, 15-20 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés
A szalalkáli miatt sütéskor orrfacsaró szag terjeng majd a konyhában, ezért érdemes alaposan kiszellőztetni. Nekem a három tepsi egyszerre sült, aki egyesével süti rövidebb sütési idővel számolhat.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/lakodalmas-perec/