Szaftos hús
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 g csirkemell filé
  • olaj
  • bors
  • 250 g gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 6 szem burgonya
Leírás
  1. A gombát és a vöröshagymát daraboltam. Olajon fedő alatt pároltam, sóval és törött borssal ízesítettem. kb. 15-20 percig pároltam.
  2. Közben a burgonyát sós vízben feltettem főni.
  3. A csirkemell filét kb. 1 cm vastag szeletekre vágtam, sóztam. Serpenyőbe kis olajat tettem, beletettem a húst, borsoztam és fedővel fedve pároltam. Levet eresztett, félidőben megfordítottam a húsokat, ismét letakartam. 8-10 perc alatt készre sütöttem.
  4. A főtt burgonyát összetörtem, tejjel és vajjal kikevertem.
  5. Kb. 1 óra leforgása alatt a vacsorát el is készítettem.
Megjegyzés
Sanyikám teljesen elégedett volt, és persze én is.
Ez a mennyiség kb. 2 felnőttnek elegendő étvágytól függően. (Nálunk 1 felnőtt és 2 gyermek el is fogyasztotta vacsorára.)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/szaftos-hus/