A hagymát apróra vágjuk, enyhén sózzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Közben 5-6 szem kisebb krumplit megpucolunk, megmossuk, apró kockákra vágjuk.
Amikor készen van a hagyma, megszórjuk 2-3 kávéskanál paprikával, majd rátesszük a krumplit és felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Közben egy nagyobb fazékban sós vizet forralunk, kifőzzük a tésztát. A főzési idő tésztafüggő. De vigyázni kell, ne legyen nagyon puha, mert még a krumpli szaftja is puhítani fogja kissé. Amikor megfőtt leszűrjük, lemossuk, lecsepegtetjük.
Amikor puha a krumpli, krumplinyomóval kissé összetörhetjük, majd összekeverjük a kifőtt tésztával.
Egy jó fél órát fedővel letakarva hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek és a tészta magába szívja a finom szaftot.
Megjegyzés
Mi úgy szeretjük, ha jó sok rajta a krumpli, ezért általában úgy készítem, hogy a krumpli duplája a tésztának.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/krumplis-teszta/