Krumplis tészta
 
Hozzávalók
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5-6 szem kisebb burgonya (500 g)
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • 250 g tészta
Leírás
  1. A hagymát apróra vágjuk, enyhén sózzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Közben 5-6 szem kisebb krumplit megpucolunk, megmossuk, apró kockákra vágjuk.
  3. Amikor készen van a hagyma, megszórjuk 2-3 kávéskanál paprikával, majd rátesszük a krumplit és felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Közben egy nagyobb fazékban sós vizet forralunk, kifőzzük a tésztát. A főzési idő tésztafüggő. De vigyázni kell, ne legyen nagyon puha, mert még a krumpli szaftja is puhítani fogja kissé. Amikor megfőtt leszűrjük, lemossuk, lecsepegtetjük.
  5. Amikor puha a krumpli, krumplinyomóval kissé összetörhetjük, majd összekeverjük a kifőtt tésztával.
  6. Egy jó fél órát fedővel letakarva hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek és a tészta magába szívja a finom szaftot.
Megjegyzés
Mi úgy szeretjük, ha jó sok rajta a krumpli, ezért általában úgy készítem, hogy a krumpli duplája a tésztának.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/krumplis-teszta/