Egyszerű citromtorta
 
Hozzávalók
Tortalaphoz:
  • 15 dkg. liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg. cukor
  • 10 dkg. margarin (olvasztva) (olaj is jó)
  • 1 tojás
  • 2 dl. tej
Krémhez:
  • Pár szem kék áfonya (ezt helyettesítheted más gyümivel is, igazából csak dísz)
  • 1 kis doboz habtejszín (én a Lidl ben vettem)
  • Kb. fél citrom leve
  • 75 g. natúr joghurt
Leírás
Tortalap elkészítése:
  1. A hozzávalókat egy tálban jól összedolgozod, majd kör alakú sütőformába öntöd.
  2. Kb. 180-200 fokon, légkeveréses sütőben 20-30 perc alatt készre sül.
  3. Várd meg míg meghűl, csak utána vedd ki a formából. Elméletileg nem ragad le, de ha véletlenül mégis, akkor picit késsel rásegíthetsz, hogy kijöjjön.
Krém elkészítése:
  1. Felvered a habtejszínt, majd hozzáadod a citrom levét.
  2. Ne ijedj meg, össze fog ugrani kemény krémmé.
  3. Ezt követően a 75 g. natúr joghurtot is belekeverheted.
  4. A krémet nem kell cukrozni, mert a habtejszín, legalábbis amelyikre én gondolok az édesített.
  5. Már csak annyi a dolgod, hogy felkened a krémet a tortára, dekorálod és kész is vagy.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/egyszeru-citromtorta/