Gyors korpás kenyér
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 350 g BL-55 finomliszt
  • 100 g búzakorpa
  • 2 kk. cukor
  • 2-3 kk. só (ízlés szerint és kanál méretétől függően)
  • 1 csomag szárított élesztő (7 g-os)
  • 1 ek. szezámmag
  • 1 ek. hántolt szotyola
  • 1 ek. lenmag
  • 4,5 dl víz
  • 1 ek. olaj
Leírás
Előkészítés:
  1. A szárazanyagokat egy nagy műanyag tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat, majd egy evőkanál segítségével ismét összekeverjük. (Sűrű, nokedliszerű, ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk.)
  3. A formát sütőpapírral kibéleljük és a tésztát beleszedjük. Vizes kanállal a tetejét elegyengetjük.
  4. Letakarva kb. 1-1,5 órát kelni hagyjuk, míg kétszeres méretűvé megnő a tészta.
  5. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Elkészítés:
  1. A kenyeret az előmelegített sütőbe helyezzük.
  2. Kb. 15 perc után a tetejét egy alufóliadarabbal letakartam, hogy ne legyen nagyon piros.
  3. Az én sütőmben 220 fokon alsó, felső sütéssel 60 perc alatt sült meg.
  4. Rácson hagytam kihűlni.
Megjegyzés
Több napig eltartható, nem szárad ki. Esetleg szeletelve le is fagyasztható.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gyors-korpas-kenyer/