A tepsit fóliával kibéleljük. (20 x 26 cm-es kis tepsibe, pont belefér majd ez a mennyiség)
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. (gép mixerrel, max. fokozaton kb. 2 perc alatt készen is van)
A sárgájához hozzáadunk 5 ek. vizet és 200 g cukrot, gépi mixerrel keverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
Majd a cukros sárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, elkeverjük. (ezt is mixerrel, lassan, majd gyors fordulaton)
Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét, és most már csak finoman, fakanállal összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a habot nem törjük össze!
Az előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amikor a teteje nagyon pirulni kezd, fóliával letakarjuk.
Csokiöntet:
Amíg sül a piskóta elkészítjük az öntetet. A csokis pudingot kis tejben elkeverjük, hozzáöntünk 7 dl tejet és felforraljuk. Utolsó lépésként még 4 ek. cukrot adunk hozzá.
Megjegyzés
12 szelet piskóta lett ebből az adagból, és 1 liter csokiöntet. Természetesen aki édesebben szereti tehet bele még plusz cukrot, nekünk így nagyon finom volt, mert maga a piskóta is édes.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/piskota-csokiontettel/