Brownie
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Süteményhez:
  • 100 g tejcsoki
  • 100 g ráma vagy vaj
  • 2 egész tojás
  • 1 csom. vaníliás cukor
  • 100 g cukor
  • 70 g liszt
  • 1 ek. ét kakaópor
  • csipet só
  • csapott kávéskanál sütőpor
Tetejére:
  • kis porcukor
Leírás
Előkészítés:
  1. Csokit apró darabokra tördeljük.
  2. Sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. Tepsit fóliával kibéleljük.
Elkészítés:
  1. Rámát a csokival mikróban megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk.
  2. Eközben a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral gépi habverővel habosra keverjük.
  3. Amikor meghűlt a vajas csokink, hozzáadjuk a tojásos keveréket és hozzászitáljuk a sütőporos, sós, kakaós lisztet.
  4. Az egészet habverővel jól kikeverjük.
  5. Tepsibe öntjük, tetejét porcukorral megszitáljuk. (Az én tepsim 21 x 27 cm)
  6. Légkeveréses sütőben 180 fokon, 20-25 percig sütjük. (tűpróba)
Megjegyzés
Kezdőknek is nyugodt szívvel ajánlom, nem hiszem hogy nagyon el lehetne rontani. Jó étvágyat és kellemes időtöltést a konyhában! Szív alakú formában is megsüthetjük. Figyelem! A sütemény vastagsága a sütés hosszát befolyásolja. Ha vastagabb több idő, ha vékonyabb kevesebb idő is elég neki.
20-25 perc alatt teljesen átsül. Aki úgy szereti, hogy kicsit lágyabb a közepe csökkentse a sütési időt.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/brownie/