Nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleljük. (kb. 31 x 37 cm)
Sütőt 175 fokra előmelegítjük.
Nedves anyagok: A narancslevet összekeverjük az olvasztott vajjal és a tojássokkal.
Száraz anyagok: Kimérjük a lisztet, kakaót, cukrot és a szódabikarbónát, összekeverjük.
Mixerrel összekeverjük a nedves és száraz anyagokat. Előszőr lassan, majd nagyobb fordulaton.
A piskóta tésztát a tepsibe öntjük, kicsit elegyengetjük, majd megsütjük. Ha nagyon sülne, akkor a tetejét félidőben egy fóliával letakarjuk. kb. 40-45 perc alatt megsül, ezt tűpróbával ellenőrizzük. (Fogpiszkálót beleszúrjuk, ha nem ragad rá a tészta, készen van a piskóta.)
Sütés után a piskótát teljesen kihűtjük. Ha kihűlt levágjuk a 4 szélét, úgy, hogy 30 x 35 cm téglalapot kapjunk.
A levágott széleket összemorzsoljuk, ezzel fogjuk a sütemény szélét és tetejét díszíteni.
A piskótát nagyon óvatosan kettévágjuk. Vigyázva, mert könnyen törik.
Krém készítése:
A pudingot a szokásos módon elkészítjük. Tetejére vajdarabokat vágunk, ez megakadályozza, hogy hűlés közben bebőrösödjön.
Felverjük a Hulalát. Ha langyosra hűlt a puding, összekeverjük a keményre vert tejszínhabbal.
Marcipán nyújtása:
A marcipánt 30 x 35 cm - es téglalap alakra nyújtjuk.
Két sütőpapír között, nagy türelemmel, jó vékonyra.
Sütemény összeállítása:
Az alsó piskótalapra rátesszük a vékonyra nyújtott marcipánt. (Ezt úgy tudjuk könnyedén kivitelezni, ha a marcipánról lehúzzuk a fölső réteg sütőpapírt, majd az alsó sütőpapírral együtt a piskótára ráfordítjuk. Végül óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt a marcipánról.)
Erre kerül a második réteg piskóta.
Ez után rákanalazzuk a krémet, illetve az oldalát is bevonjuk a krémmel.
Végül az apróra morzsolt piskótadarabokkal díszítjük a sütemény szélét és tetejét.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól áthűljön. Másnap szeleteljük.
Megjegyzés
A csokis piskóta receptjét a dán barátnőmtől kaptam, ezt gondoltam tovább és készítettem el a marcipánnal és a krémmel. Azt hiszem, nem utoljára készült. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/marcipanos-csokikocka/