Karfiol pörkölt
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 ek. olaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 csapott ek. pirospakrika
  • bors
  • kb. 4 dl víz
  • 4 ek. tejföl
  • 1,5 ek. liszt
Leírás
Előkészítés:
  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés:
  1. A vöröshagymát kb. 2 ek. olajon zsemleszínűre pirítjuk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a karfiolt és kb. 4 dl vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Kb. 20 percig főzzük (nem kell egészen puhára) majd behabarjuk.
  5. A habaráshoz egy kis tálban a tejfölt elkeverjük a liszttel és a pörkölthöz adjuk, amivel 3-4 perc alatt még összefőzzük.
Megjegyzés
Köretnek főtt tésztát, rizst vagy nokedlit szoktam hozzá készíteni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/karfiol-porkolt/