Nyuszitorta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Piskótához:
  • 3 nagyobb tojás
  • pici só
  • 3 ek. víz
  • 120 g cukor
  • 110 g liszt
  • 10 g ét kakaópor
  • 9 g sütőpor
Krémhez:
  • 1 csom. csokis puding
  • 0,5 liter tej
  • 4 ek. cukor
  • 2 dl Hulala növényi tejszín
Díszítéshez:
  • csokidrazsé
  • csokis tortadara
Leírás
Előkészítés:
  1. A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tortaformát fóliával kibéleljük. (Én 17 cm átmérőjű kis kapcsos formát használtam, de lehet nagyobban is sütni, mert elég a piskóta és a krém is hozzá.)
Piskóta:
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. (gép mixerrel, max. fokozaton kb. 2 perc alatt készen is van)
  2. A sárgájához hozzáadunk 3 ek. vizet és 120 g cukrot, gépi mixerrel keverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
  3. Majd a cukros sárgájához hozzáadjuk a sütőporos, kakós lisztet, elkeverjük. (Ezt is mixerrel, lassan, majd gyors fordulaton.)
  4. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét, és most már csak finoman, fakanállal összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a habot nem törjük össze!
  5. Az előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 alatt készre sütjük. (Ha esetleg a teteje nagyon pirulni kezdene, fóliával letakarjuk. Nekem nem volt rá szükség.)
Krém:
  1. A pudingporból, tejjel és cukorral a szokásos módon pudingot főzünk, hűtjük.
  2. Közben gépi mixerrel felverjük a tejszínt.
  3. A pudingból egy evőkanálnyit egy kis zacsiba teszünk. A habból úgyszintén, majd a többit pudingot a habbal összekeverjük.
Sütemény összeállítása:
  1. A piskóta "kissé kicsúcsosodó" tetejét levágtam, majd félbevágtam. (Így két körlapot kaptam. Plusz a kis csúcsos tetőt, amit félreraktam.)
  2. Az alsó kör lesz a nyuszi feje.
  3. A felső körből egy íves részt levágtam (ez lesz a füle) a levágott részt rátettem a vágással szembeni oldalra és azt is levágtam. Így lett meg a két füle, és a középső rész, a nyakkendője.
  4. A fülek aljából kicsit levágtam, hogy jobban illeszkedjenek a fejhez. (A levágott részt félretettem)
  5. A krémmel az archoz ragasztottam a füleket és a nyakkendőt, majd bevontam az egészet a krémmel.
  6. Végül díszítettem.
Megjegyzés
A cukorkát a nyakkendőre és az arcra, csak fogyasztás előtt tegyük rá, mert a cukormáz a pudingos krémen megolvad.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/nyuszitorta/