A tortaformát fóliával kibéleljük. (Én 17 cm átmérőjű kis kapcsos formát használtam, de lehet nagyobban is sütni, mert elég a piskóta és a krém is hozzá.)
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. (gép mixerrel, max. fokozaton kb. 2 perc alatt készen is van)
A sárgájához hozzáadunk 3 ek. vizet és 120 g cukrot, gépi mixerrel keverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
Majd a cukros sárgájához hozzáadjuk a sütőporos, kakós lisztet, elkeverjük. (Ezt is mixerrel, lassan, majd gyors fordulaton.)
Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét, és most már csak finoman, fakanállal összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a habot nem törjük össze!
Az előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 alatt készre sütjük. (Ha esetleg a teteje nagyon pirulni kezdene, fóliával letakarjuk. Nekem nem volt rá szükség.)
Krém:
A pudingporból, tejjel és cukorral a szokásos módon pudingot főzünk, hűtjük.
Közben gépi mixerrel felverjük a tejszínt.
A pudingból egy evőkanálnyit egy kis zacsiba teszünk. A habból úgyszintén, majd a többit pudingot a habbal összekeverjük.
Sütemény összeállítása:
A piskóta "kissé kicsúcsosodó" tetejét levágtam, majd félbevágtam. (Így két körlapot kaptam. Plusz a kis csúcsos tetőt, amit félreraktam.)
Az alsó kör lesz a nyuszi feje.
A felső körből egy íves részt levágtam (ez lesz a füle) a levágott részt rátettem a vágással szembeni oldalra és azt is levágtam. Így lett meg a két füle, és a középső rész, a nyakkendője.
A fülek aljából kicsit levágtam, hogy jobban illeszkedjenek a fejhez. (A levágott részt félretettem)
A krémmel az archoz ragasztottam a füleket és a nyakkendőt, majd bevontam az egészet a krémmel.
Végül díszítettem.
Megjegyzés
A cukorkát a nyakkendőre és az arcra, csak fogyasztás előtt tegyük rá, mert a cukormáz a pudingos krémen megolvad.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/nyuszitorta/