Francia csokis keksz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 125 g vaj vagy ráma
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. barna cukor
  • 1 tojás
  • 4 ek. tej
  • 150 g finomliszt
  • 1 csom. sütőpor (15 g)
  • csipet só
  • 100 g csoki
Leírás
  1. A vajat, cukrot, barna cukrot, tojást, tejet mixerrel összekeverjük. (Először alacsony majd magasabb fokozaton.)
  2. Hozzáadjuk a sütőporos, sós lisztet és mixerrel ismét elkeverjük. (Lassan majd gyorsabb fokozaton.)
  3. Végül hozzáadjuk a darabokra vágott csokoládét és egy fakanál segítségével összekeverjük.
  4. Sütőpapírral borított tepsire két kanál segítségével kicsi halmokat teszünk a tésztából (3 x 4 db fér egy tepsire, mert sütés közbe terülnek.)
  5. Majd 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg teljesen kihűl, akkor vesszük le a tepsiről a kekszeket, mert amikor még meleg, puha és könnyen törik.
  6. Nekem ebből a mennyiségből 3 x 12 db keksz lett.
  7. Én egyszerre sütöttem a 3 tepsivel, közben megcseréltem a tepsiket, így 20 perc alatt sültek meg.
Megjegyzés
Ha esetleg van itthon olyan csokoládé, ami nem fogy el, ez remek lehetőség annak felhasználására. De készíthetjük csokis tortadarával vagy csokicseppel is.
Ízlés szerint lehet még bele tenni mazsolát vagy aszalt gyümölcsöket, diót, mandulát.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/francia-csokis-keksz/